tiistai 16. helmikuuta 2016

Viikko 3-5 Markkinointia, tilankäyttöä ja messujen suunnittelua...


Tiistaina käytiin markkinoinnissa läpi markkinointiajattelun kehitysvaiheita 1900 luvun alusta tähän päivään asti. Käsiteltiin myös sisäisen markkinoinnin päämääriä, tavoitteita ja keinoja.

Keskiviikkona olikin sitten aiheena tilankäyttö. Niina-opettaja luennoi yrityksen ulkoisen ja sisäisen toimipaikkakuvan tärkeydestä. Toimipaikan ulkopuolella olevia saavutettavuustekijöitä ovat toimipaikan sijainti, liikenneyhteydet, aukioloajat, paikoitus, liikenteen sujuvuus sekä julkisivu. Sisäisellä toimipaikkakuvalla tarkoitetaan yrityksen sisällä olevia tekijöitä kuten värimaailma, käytetyt materiaalit, kalusteet ja niiden tyyli, valaistus, mainonta sekä opastus. Eli minkälaisen ensivaikutelman asiakas saa toimitiloistasi?
Tilan havannointi ja analysointi kuuluivat myös aiheeseen...

Torstain aiheena meillä oli messut/näyttelyt. Päällimmäisenä jäi mieleen, että messuosaston suunnittelu ja toteutus on ISO juttu. Ja kallista touhua, ainakin, jos on tarkoitus tähdätä suuremmille messuille. Näytteilleasettajan muistilista on tooodelllaaaa pitkä :)  
Etätehtäväksi tuli valita näytteilleasettajien listasta yritys (tai vaihtoehtoisesti yritys, joka voisi osallistua messuille) ja hankkia tarkempaa tietoa yrityksestä ja sen arvomaailmasta. Tiedonhankinnan jälkeen oli tehtävänä suunnitella messuosasto valitsemalle yritykselle Helsingissä 7.-10.4.2016 pidettäville kevätmessuille. Suunnitellut osastot eivät kuitenkaan oikeasti päädy tuleville messuille :)
Itse valitsin osallistujalistasta yrityksen nimeltä Cilla's. Tämä on yritys, joka myy sisustustuotteita ja jonka tuotteilla on Suomessa 50 jälleenmyyjää. 
Messuosastosta tuli piirtää pohjapiirros mittakaavassa sekä julkisivupiirros. Piirrokset liimattiin isolle kartongille ja mukaan liitettiin kuvia tuotteista, väreistä, valoista, kalusteista, visiointi työntekijöiden vaatetuksesta yms. Lisäksi laskettiin budjetti ja laitettiin se liitteenä A4:lla. Sitten olikin valmiiden töiden esittelyjen vuoro :) 

Tässä kuvaa messuosaston suunnittelun tuskasta :)Tässä valmis suunnitelma :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti